
Mandarīnu sezona ir sākusies pilnā sparā, tāpēc varat pilnībā izbaudīt to spilgto, izteikto un saldo garšu.
Un pat, ja jums veikalā gadījies iegādāties smukus mandarīnus, kas, galu galā, izrādījušies skābi, to var viegli labot. Ir tāds foršs japāņu triks. Lai izmainītu mandarīnu garšu, to ir jāiemērc ūdenī, bet jāizdara tas, protams, ir pareizi.
Un, tātad, kā mēs varam saldināt augļus, neizmantojot cukuru? Noslēpums ir “iemērkt” tos ūdenī, taču pareizā temperatūrā.
Kas jādara? Jums būs nepieciešams silts ūdens (apmēram 40 grādi pēc Celsija). Ja jums nav speciālā ēdiena termometra, pārliecinieties, ka ūdens ir pietiekami karsts, bet tomēr ne verdošs. Ūdenim jābūt pietiekami daudz, lai, iemērcot augļus traukā, tas pilnībā pārklātu mandarīnus.

Ielieciet augļus bļodā un iemērciet tos uz 10 minūtēm. Sagatavojiet arī bļodu ar aukstu ūdeni, lai tas būtu tiešām vēss, varat tajā pat pievienot nedaudz ledus gabaliņus.
Lasi vēl: 1. janvārī pircējiem atvērti būs tikai divu lielveikalu tīkli: paziņo precīzus pārtikas veikalu darba laikus Ziemassvētkos un gadumijā
Pēc 10 minūtēm izņemiet augļus no siltā ūdens “vannas” un uzreiz pārvietojiet mandarīnus uz otru – “auksto” bļodu un tur augļus turat vēl 5 minūtes. Visā šajā procesā ir ļoti svarīgas divas nianses – pirmā, lai jūs ievērotu pareizo ūdens temperatūru, bet otrā – lai jūs ievērotu nepieciešamo laiku.

Skābums, kas ir mandarīnos, šajā gadījumā tiek neitralizēts temperatūras starpība dēļ. Rezultātā mandarīnos esošais skābums pazūd un jūsu augļi ir pietiekoši saldi baudīšanai.






